Groentepakketten

 Recht van het veld op je bord!

Wij maken er onze missie van om jullie wekelijks van verse, (h)eerlijke, biologische groenten te voorzien. Kraakvers en met liefde geteeld, dat is de kracht van korte keten! 


De groenten komen van onze eigen boerderij. Behalve in de winter dan kopen we extra aan van collega boeren of de bio groothandel.

Je kan een pakket afhalen op woensdag of vrijdag op 6 afhaalpunten. 

In de zomer hebben we onze eigen aardbeien en rabarber. Verder gaan we enkele fijne samenwerkingen aan met producenten waar we zelf enthousiast van worden. Verder op deze pagina vind je meer info over onze samenwerkingen en de afhaalpunten.

Je ontvangt wekelijks een nieuwsbrief met de inhoud van de pakketten, recepten en nieuws van het op veld. Wil je graag recepten uitwisselen dan kan je lid worden van onze facebookgroep 'Koken met seizoens-groenten De Plek.

https://www.facebook.com/groups/209744836783545


 Afhaalpunten: 

Op Woensdag: 

Haacht : Het wachthuis, Kloosterstr. 50 van 15u. tot 19u.

Op vrijdag:

Wijgmaal: Bakkerij het Avonduur, Baron Descampslaan 89 van 15u. tot 19u.30

Haacht: Hilde Martinez, Grote Appelstraat 16 van 15u30. tot 19u.

Keerbergen: Katlijn Belmans, Mechelbaan 66A van 16u.30 tot 19u.

Baal: Zorgboerderij de Rimpeling , Reyersstraat 4 van 16u. tot 18u.

     

Samenwerkingen:

Het Avonduur: Je kan brood bestellen bij het Avonduur , wij nemen het voor je mee naar de afhaalpunten. (alleen op vrijdag)

WeigewijsJe kan kaasjes bestellen bij Weigewijs, wij nemen ze mee naar de afhaalpunten (woensdag en vrijdag, website in de webwinkel)

De Fruittuin: Onze appelen en peren kopen we in bij de Fruittuin. Lees meer over deze producenten: https://www.defruittuin.be/

The Food Hub :The Food Hub werkt  samen met kleinschalige, biologische producenten uit Europa. Ze zijn mede-eigenaar van de coöperatie en ze bepalen zelf hun prijzen. Ze leveren ons fruit en groenten in de winter.

Het Wachthuis: Dit project dragen we een warm hart toe! Een prachtige locatie waar mooie en noodzakelijke dingen gebeuren. Je kan je pakket wegschenken aan het Wachthuis als je met vakantie gaat. Zij gebruiken het in een

kookatelier.  https://www.hetwachthuis.be/

     

Een groentepakket van 14€/week bestaat uit 4-5 verschillende groenten. Genoeg voor 2 - 3 personen.

Je kan je pakket uitbreiden met 2 of 4 extra groenten per week.

Probeer eerst een proefpakket voor 4 weken. Na de 4 weken kan je beslissen om verder deel te nemen en je pakket al dan niet uit te breiden. 

We werken met 3 blokken van 16 weken:

Van 24/26 januari tot 2/4 mei (om de 2 weken)

Van 9/11 mei tot 30 augustus/1 september

Van 6/8 september tot 20/22 december


Je kan ook een pakket om de 2 weken nemen.


Met vakantie? Vraag iemand anders je pakket op te halen of schenk het weg aan het Wachthuis (meer info bij samenwerkingen). Zo blijft onze afzet verzekerd en kunnen we ons concentreren op het veld ipv zoeken naar afzet.